O bucătărie minimalistă în stil scandinav

Visul celor care caută un stil de design funcțional și contemporan se găsește într-o bucătărie elegantă și simplă, amenajată într-o formulă stilistică minimalistă. O bucătărie modernă și dichisită în stil scandinav este perfectă pentru cei care iubesc spațiile organizate eficient și cărora le displac interioarele haotic decorate.

Culori

Albul și negrul reprezintă cele mai la îndemână modalități de a contura minimalismul într-o casă, dar este posibil să obții același efect și printr-o abordare mai cromatică. Primul pas este să alegi o schemă coloristică cu o nuanță dominantă ca apoi să accentuezi detaliile într-un alt pigment. De exemplu, poți adăuga un strop de culoare pe un singur element din bucătărie sau te poți juca cu blocuri de culoare (vezi te rog colecția noastră de accesorii de bucătărie – https://smuktliv.ro/accesorii/bucatarie/#bucatarie). O altă modalitate de a manipula nuanțele într-un decor minimalist este să-ți alegi un singur material preferat și să-l integrezi în amenajarea bucătăriei. În cazul unei bucătării de dimensiuni mari, îți recomandăm să te îndrepți către mesele de dining Yacht, realizate din lemn de stejar, care surprind poate cel mai bine sensibilitatea scandinavă – https://www.bolia.com/en/products/03-096-05_10556441/.

Detalii

Detaliile fac diferența într-un stil minimalist și de aceea conceptul bazat pe “mai puțin înseamnă mai mult” se poate integra chiar și în bucătărie. Reducerea la minimum a tuturor elementelor reprezintă o viziune pe care o poți aplica în spațiul bucătăriei, înlocuind astfel mânerele ușilor și a sertarelor cu un sistem de deschidere prin apăsare. O bucătărie scandinavă o poți amenaja cu dulapuri înalte proiectate până în tavan și pentru un aer cu adevărat minimalist poți înlocui scaunele de bucătărie cu banca DT18, o bancă deosebită din lemn masiv lăcuit, care va deveni completarea perfectă pentru mesele în familie – https://www.bolia.com/en/products/02-111-01_9786452/.

Electrocasnice

Lăsarea aparatelor electrocasnice la vedere poate fi încadrată într-un decor minimalist scandinav, rezultatul fiind unul funcțional prin alegerea modelelor potrivite, chiar frumoase. Aparatele cu linii curate și contemporane pot crea, de asemenea, un tablou minimalist în bucătărie. O soluție alternativă a ascunderii cuptorului sub blatul suport este aceea de a alege un aparat electrocasnic simplu și practic poziționat la vedere pe un fundal geometric sau curat.

Perete despărțitor

Bucătăriile minimaliste sunt în trend deoarece pot fi ușor de integrat în spațiul de locuit. Acesta este principalul motiv pentru care bucătăriile minimaliste sunt una dintre soluțiile preferate astăzi în casele contemporane. O fereastră proiectată din podea până în tavan, folosită ca și perete despărțitor, împărțind astfel spațiul fără a fi ascunsă, poate fi o opțiune interesantă pe lângă un obișnuit separator.

Accesorii

După ce ți-ai terminat proiectul de design pentru noua ta bucătărie în stil minimalist scandinav te preocupă faptul că spațiul se simte prea gol și prea rece? Dă-i viață cu o plantă frumoasă sau acordă-ți timpul necesar în alegerea unei lămpi care poate adăuga valoare și emoție spațiului creat. Lampa Bazar realizată în stil rococo are un design frumos și funcțional, iar culoarea cuprului oferă căldura necesară unei bucătării minimaliste – https://www.bolia.com/en/products/20-035-05_3132095/.